Borůvkové cupcakes s lyofilizovanými borůvkami
Borůvkové cupcakes s lyofilizovanými borůvkami
Těsto:
- 2 vejce velikosti M
- 120 g cukru krupice
- 125 g hladké mouky
- ½ balíčku prášku do pečiva
- Špetka soli
- 70 ml slunečnicového oleje
- 50 ml horké vody
- 3 lžíce lyofilizovaných borůvek Crunchy snack
Krém:
- 250 g mascarpone
- 200 ml smetany ke šlehání 40%
- 2 lžíce cukru moučka
- 3 lžíce borůvkové pasty (lze nahradit propasírovanou borůvkovou marmeládou)
Dále budeme potřebovat:
- Formu na muffiny
- 12 ks papírových cukrářských košíčků na pečení
- Cukrářký sáček se zdobící špičkou
- Čerstvé borůvky
- Mátové lístky
- Jedlé kytičky
- Mrazem sušené borůvky Crunchy snack
Postup:
Celé vejce vyklepneme do robotu, přidáme cukr a špetku soli a šleháme do husté a světlé pěny. Přidáme vodu, olej a mouku promíchanou s kypřícím práškem do
pečiva. Vše lehce prošleháme, aby vzniklo hladké a nadýchané těsto. Na závěr stěrkou lehce vmícháme borůvky.
Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky, naplníme těstem do dvou třetin košíčku a dáme péct do vyhřáté trouby na 190°C a pečeme 16 minut do zlatova.
Mezitím, co se nám muffiny pečou, připravíme si krém. Do šlehače dáme vychlazenou smetanu na šlehání a mascarpone, přidáme cukr moučku a na nejvyšší otáčky šleháme do tuhého krému. Když je kr
ém pevný, přišleháme borůvkovou pastu.
Krém si dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a zdobíme vychladlé muffiny. Na závěr dozdobíme čerstvým i mrazem sušenými borůvkami, lístky máty a květinkami a rázem jsou z muffinů jsou cupcakes.
Brzy se můžete těšit i na videonávod se skvělou Markétkou z Úžasné dorty.
Recept připravila: Markéta Sukupová - https://www.uzasne-dorty.cz/uvod
Mrazem sušené borůvky Crunchy Snack